Over ons

Wendy Lampaert

In 2001 studeerde ik af aan de Arteveldehogeschool als vroedvrouw. Ik startte in het  het AZ Jan Palfijn ziekenhuis te Gent , waar ik nu nog steeds werkzaam ben.  Je kan me vinden op de materniteit, verloskwartier en neonatologie. In de loop van de jaren deed ik heel wat ervaring op en voelde ik hoe onze zorg meer en meer afgestemd wordt op het bevorderen van de innige band tussen ouders en hun baby. In 2013 behaalde ik mijn getuigschrift van referentievroedvrouw diabetes. Zelf werd ik ondertussen mama van Arthur en Jules. Het doet me steeds veel plezier als ik ouders met hun baby naar huis zie gaan. Niet zelden krijg ik de vraag “ kunnen we u niet meenemen naar huis?” Misschien is zo wel stilletjes het idee ontstaan om als vroedvrouw thuis  ouders verder te begeleiden. Zeker nu de tijd in het ziekenhuis steeds korter wordt , voel ik dat onze aanwezigheid thuis veel kan betekenen.

Veronique De Boevere

Ik studeerde in 1994 af als vroedvrouw aan HIPB in Gent. Al vrij snel kon ik aan het werk als vroedvrouw in het AZ Jan Palfijn.                                                                                                           Het wonder van de geboorte blijft mij nog steeds verbazen. Ik ben dan ook heel blij dat ik daar dagelijks getuige mag van zijn. Het is een mooie, maar intense periode die ikzelf 3 keer beleefde : trotse mama van Laurine, Xander en Margaux. Gedurende mijn carrière werd het ziekenhuisverblijf steeds korter. Zo ontstond het idee om samen met 2 collega’s Vida op te starten in 2013. Graag begeleid ik jullie ook thuis verder tijdens deze nieuwe maar spannende tijd…


Ineke De Rudder

In 2000 studeerde ik af aan de Erasmus hogeschool Brussel. Tijdens mijn opleiding heb ik een stage gelopen in de eerstelijnszorg in Nederland. Twee maanden werkte ik als verpleegkundige in de thuiszorg, nadien startte ik als vroedvrouw in het AZ Jan Palfijn. Zowel verloskwartier, materniteit als neonatologie behoren tot mijn werkdomein.

Ik ben de trotse mama van Diede, Tiebe* en de tweeling Seppe en Nel.
 
De positieve ervaringen in de thuiszorg hebben ervoor gezorgd dat ik in 2009 besloten heb om als zelfstandige vroedvrouw te starten. In 2014 zette ik dan ook mee mijn schouders onder Vida. 
De combinatie van het ziekenhuis en de postnatale thuiszorg zijn een boeiende, verrijkende afwisseling. 

In 2017 volgde ik de opleiding tot kinderwensconsulente. 

Als vroedvrouw kinderwensconsulente kan ik je begeleiden van aan je kinderwens over de hele zwangerschap heen en tijdens het prille ouderschap. 
Als kinderwensconsulente informeer ik je graag om je kansen optimaal te benutten en natuurlijk zwanger te worden. Ik bied  begeleiding en ondersteuning tijdens het medisch traject en bij pril zwangerschapsverlies. We gaan samen op pad tijdens jullie nog onvervulde kinderwens. 

Tijdens mijn postnatale begeleiding van het jonge gezin heb ik graag oog voor de noden van de jonge ouders in hun zoektocht naar een evenwichtig ouderschap. Ik bied naast de medische ondersteuning een luisterend oor en geef graag de nodige tips en tricks. Als ervaringsdeskundige zijn draagdoeken en tweelingen een paar van mijn extraatjes.

Semra Kubat

Na mijn studies ben ik beginnen werken als vroedvrouw in AZ Jan Palfijn te Gent. Ik werk daar op de afdeling verloskwartier, neonatologie en materniteit. Reeds 19 jaar mag ik getuige zijn van de wonderbaarlijke gebeurtenis van het leven, nl. de geboorte. Ik ben zeer dankbaar dat ik zelf twee kinderen heb. In 2013 behaalde ik mijn getuigschrift van lactatiekundige. Dit gaf me meer voldoening om moeders te begeleiden bij de borstvoeding. Daarnaast behaalde ik mijn getuigschrift van farmacologie voor de vroedvrouw om autonoom bepaalde geneesmiddelen voor te schrijven. Naast de vele ervaringen die ik opgedaan heb in het ziekenhuis en de gevolgde opleidingen wou ik me aansluiten bij mijn collega's van VIDA.

Cathy Van Maris

Ik studeerde af als vroedvrouw in 1989 aan het HIPB Gent. Na 16 jaar ervaring (verloskwartier, neonatologie en materniteit) in het AZ Jan Palfijn ziekenhuis heb ik de beslissing genomen om me enkele jaren toe te leggen op het begeleiden van onze opgroeiende kinderen (2 zonen en 1 dochter). Maar het vroedvrouw-zijn bleef kriebelen en wou ik graag als zelfstandige vroedvrouw werken. Zo wil ik graag patiënten persoonlijk begeleiden en deskundig advies delen. Gewoon tijd kunnen maken om echt te luisteren en open te kunnen staan voor hun vele vragen. Samen met mijn 5 collega’s draag ik op deze manier graag mijn steentje bij aan de opvang, begeleiding, borstvoedingsbegeleiding en de gezondheid van de pasgeborenen en hun mama’s. 

Kathleen Hindryckx

Hallo, ik ben Kathleen en wil me graag even voorstellen.

Nadat ik in 1990 afstudeerde als vroedvrouw kon ik meteen aan de slag op de materniteit, verlosafdeling en neonatologie van het  AZ Jan Palfijn te Gent. Het vroedvrouw zijn gaf me altijd veel voldoening. Begeleiding en ondersteuning geven aan koppels, in de meest intense periode van het leven, elke dag opnieuw, en dat op een warme, persoonlijke en professionele manier, daar word ik blij van.  

Bij de geboorte van mijn zonen, ondertussen tieners, heb ik zelf mogen ondervinden hoeveel de vroedvrouw op dit moment kan betekenen en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Door het steeds korter wordende ziekenhuisverblijf is de nood aan professionele begeleiding thuis nog groter geworden. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om jullie doorheen deze periode te begeleiden met deskundig advies, een luisterend oor, kortom om er voor jullie te zijn!

Op zoek naar een vroedvrouw of zin in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Vida Vroedvrouwen
Vind ons ook op